Ondernemers met visie bouwen op Oudeland!

(artikel in De Heraut d.d. 14 september 2011)

Ondernemers met visie bouwen op Oudeland!

Onderweg naar Rotterdam of juist naar Delft en Zoetermeer ziet u bedrijvenpark Oudeland aan weerszijden van de provinciale weg aan u voorbijtrekken. De centrale ligging langs de N471 en reistijden van nog geen 10 minuten naar de A12, A13, A20 én Rotterdam Centrum maken dit bedrijvenpark een gewilde vestigingslocatie. Voor de ondernemer die internationaal zaken doet is de wetenschap dat Rotterdam – The Hague Airport in de nabije omgeving ligt een prettige bijkomstigheid. Bedrijvenpark Oudeland biedt u een goed bereikbare, representatieve vestigingslocatie van een uitstekende kwaliteit.

Van startende ondernemer tot familiebedrijf
Gemeente Lansingerland ontwikkelt het 120 ha groot bedrijvenpark in twee fases. De eerste fase is volop in bedrijf en biedt 32 ha aan uitgeefbaar terrein. Op dit moment hebben zich er al zo’n 50 bedrijven gevestigd. Met het bedrijfsverzamelgebouw, gelegen achter het karakteristieke gebouw van Heembouw, biedt het bedrijvenpark startende ondernemers alle gelegenheid op eigen tempo te groeien binnen een professionele omgeving. Aan de vooruitstrevende ondernemer die met zijn bedrijf een andere vestigingslocatie zoekt, biedt bedrijvenpark Oudeland schitterende (zicht)locaties. Aaneengesloten kavels van 1.000 m2 tot zo’n 10 ha behoren tot de mogelijkheden. De begeleiding van de vestiging verloopt door de expertise van het multidisciplinaire ondernemersteam erg soepel. Neem voor een oriënterend gesprek contact op met Martijn van Hoogenhuijze, Accountmanager Bedrijven bij gemeente Lansingerland via (010-) 800 4607.

Veiligheid
Bedrijvenpark Oudeland beschikt over een van de beste beveiligingssystemen van Nederland! Met een zeer vooruitstrevende visie heeft het parkmanagement van Oudeland een fantastisch systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van een eigen glasvezelnetwerk. Het camerasysteem biedt algemeen toezicht op alle (toegangs)wegen van het bedrijvenpark, kan inzoomen wanneer nodig en beschikt over dynamische nummerbordherkenning. Wanneer een verdacht voertuig wordt gesignaleerd wordt hier direct melding van gemaakt. Bedrijven hebben daarnaast de mogelijkheid de individuele camera’s aan te sluiten op het centrale camerasysteem en de meldkamer waarmee bij een eventuele calamiteit de beveiligers ook binnen in het pand kunnen kijken.

Parkmanagement
Aan tafel zit Yvette Nikolic, Parkmanager van bedrijvenpark Oudeland. In opdracht van de Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland (PMBO) houdt zij zich bezig met de dagelijkse gang van zaken op het bedrijvenpark. “Het parkmanagement verzorgt in unieke samenwerking met de gemeente Lansingerland een diversiteit aan taken op het gebied van beheer en onderhoud. U kunt hierbij denken aan maaiwerkzaamheden, onderhoud van sloten, wegen en bermen en algemeen onderhoud. Mocht u als ondernemer een verzakking in het straatwerk of zwerfvuil onder de aandacht willen brengen, dan is één telefoontje naar de parkmanager voldoende. Deze wijze van samenwerking garandeert korte lijnen met de ondernemers en bovendien een te allen tijde goed onderhouden bedrijvenpark!”.

Naast beheer en onderhoud behoren ook veiligheid en bewegwijzering tot de aandachtsgebieden van de parkmanager. In nauw overleg met diverse toeleveranciers wordt optimale dienstverlening gegarandeerd. “Ondernemers op bedrijvenpark Oudeland moeten voor alles veilig kunnen ondernemen. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met betrokken partijen als de Politie, Brandweer, gemeente en een beveiligingsorganisatie.

Ook duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van de Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland. Onbebouwde kavels worden bijvoorbeeld op natuur- en milieuvriendelijke wijze onderhouden door middel van een kudde schapen. Hierbij wordt de begroeiing kort gehouden en de kwaliteit van de grond en de afwatering sterk verbeterd.”

Oudeland-event
Op 28 september a.s. bent u als ondernemer van harte welkom bij het Oudeland-event. Een prachtige gelegenheid om u door succesvolle ondernemers die de stap naar nieuwbouw op bedrijvenpark Oudeland al hebben gezet te laten inspireren! De bijeenkomst staat volledig in het teken van onderwerpen die spelen tijdens het proces van oriënteren op een nieuw bedrijfspand. Ondernemers die op het punt staan zelf een bedrijfspand te bouwen, hebben veel vragen. Wat zijn de kosten van een nieuw te ontwikkelen bedrijfspand, wat komt hier allemaal bij kijken? Wat zijn de valkuilen? Maar ook: wat levert dit mij op? Wat is de meerwaarde van een eigen bedrijfspand op het gebied van groei en interne bedrijfsprocessen? Hoe zit dat met Het Nieuwe Werken… Zou dit ook gevolgen kunnen hebben voor mijn bedrijfshuisvesting? Waar sta ik over 10 jaar met mijn bedrijf?

Onder leiding van Jan Dirk Stouten behandelen gepassioneerde sprekers op interactieve wijze vragen over de toekomst van bedrijfshuisvesting. Jan Dirk is naast sportverslaggever bij RTV Rijnmond ook ondernemer. Trendwatcher Richard Lamb zal u weten te boeien met zijn visie op trends in vastgoedontwikkeling, economische ontwikkelingen, bedrijventerreinen en bedreigingen en kansen voor ondernemers. Vervolgens komt rasondernemer Hennie van der Most aan het woord. Hij is oprichter van diverse bedrijven, bedrijfsadviseur maar bovenal ondernemer en zal u met zijn passie, enorme ervaring en zijn motto: ondernemen doe je met je boerenverstand! zeker weten te inspireren. Tot slot geeft  burgemeester Van Vliet van Lansingerland zijn visie op de vestigingsmogelijkheden in Lansingerland en last but not least delen succesvolle ondernemers die reeds op Oudeland gevestigd zijn hun ervaringen. Ook rondom het programma is er alle gelegenheid om bij te praten met de ondernemers op Oudeland. Zo hoort u uit eerste hand welke mogelijkheden dit prachtige bedrijvenpark u biedt!

Vestigingsvoucher
Tijdens het Oudeland-event lanceert een aantal sponsoren een vestigingsvoucher met aantrekkelijke instapvoordelen ter waarde van € 12.500,-! Wanneer u geïnteresseerd bent in vestiging op bedrijvenpark Oudeland, wordt u uitgenodigd, met de vestigingsvoucher, experts te benaderen uit verschillende disciplines (waaronder Financiering en Advies, Bouwen, Architectuur, Taxaties en advisering, Bouw en woonrijp maken). U wordt optimaal begeleid in het proces van aankoop en ontwikkeling van eigen bedrijfshuisvesting.

Programma 28 september 2011
15.30 uur Inloop (locatie VanderHelm Bedrijven, Nobelsingel 2 in Berkel en Rodenrijs | Oudeland)

16.30 uur Laat u inspireren!

18.00 uur Netwerkborrel

Natuurlijk is er na afloop van het inhoudelijk programma ruim de gelegenheid door te praten (ook met reeds gevestigde ondernemers) en te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Ga voor nadere informatie en inschrijving naar www.oudeland.nl of www.pmbo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Het Oudeland-event wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Lansingerland, Rabobank Zuid-Holland Midden, VanderHelm Bedrijven, Architektenburo Houweling, Ooms makelaars, Van der Linde Catering + evenementen, Heembouw, Habeon en Hofman Bouwgroep.

De Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland is bereikbaar via info@pmbo.nl.

© Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland